HomeWerkgeverMental CoachingStress & Burn-out Preventie | Mental Coaching

Stress & Burn-out Preventie | Mental Coaching

Stress & Burn-out Preventie | Mental Coaching

Werkt u in een omgeving waarin werknemers te maken krijgen met chronische stress of burn-out verschijnselen? Dan is het goed om te weten wat hier aan te doen is. Stressklachten en burn-out kunnen namelijk voorkomen worden met behulp van de juiste coaching en preventie. Ontdek welke stappen u kunt zetten in het kader van stress en burn-out preventie.

Ontdek Mental Coaching van HSK

Mental coaching van HSK is uitermate geschikt voor werknemers die te maken hebben met chronische stress of beginnende burn-out verschijnselen. Bij mental coaching staat gedragsverandering centraal; belemmerende gedragspatronen worden opgespoord en er wordt bewustzijn gecreëerd over de eigen functie en de betekenis van gedrag. Door middel van maatwerk coaching helpen we gedragspatronen te veranderen en doet de coachee kennis op die direct toegepast kan worden in het dagelijks leven.

Het Coachingstraject – Stress en burn-out voorkomen

Het verloop van Mental Coaching trajecten bestaat uit de volgende stappen:

1. De kennismaking

Een van de succesfactoren in een persoonlijk coachingstraject is de relatie tussen coachee en coach. Een coachtraject begint daarom altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens verkennen we de coachvraag en kan de coachee beslissen of hij of zij door wil gaan met deze coach.

2. Het nastreven van doelen

Na de opstart van het coachingstraject verkennen coach en coachee persoonlijke ontwikkeldoelen. Vervolgens wordt op maat de weg van de huidige naar de ideale situatie bepaald. Er wordt een realistisch en passend plan van aanpak opgesteld. Het coachingstraject bestaat uit coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten.

3. De evaluatie

In het laatste gesprek evalueren coachee en coach op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver is de coachee en zijn er nog ontwikkeldoelen voor de toekomst? Indien kan er een follow-up gesprek ingepland worden na bepaalde tijd.

Het coachingstraject omvat afhankelijk van de doelstelling  8 gesprekken van 1 uur of bijvoorbeeld 4 gesprekken van 2 uur.

Tarief

Standaard tarief: € 1575,-

Waarom een coach van HSK?

Het aantal coaches in Nederland is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Iedereen kan zichzelf coach noemen. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor kwaliteit er met een coach in huis wordt gehaald.

De onderscheidende waarde van HSK coaches:

  • Gekwalificeerde professionals, academisch opgeleid
  • Hebben allen een gedragswetenschappelijke achtergrond
  • Zijn ervaren en hebben een hands-on mentaliteit
  • Zakelijk, persoonlijk, doelgericht, confronterend, hartelijk, uitnodigend, uitdagend
  • Stellen de werkcontext centraal: mensen leren het beste op hun eigen werkplek

Het effect van Mental Coaching op stress en burn-out

Een coachingstraject is succesvol wanneer de doelen, zoals door de coach en coachee opgesteld, behaald zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat coaching sterke positieve effecten heeft.

Deelnemers die een Mental coaching traject hebben doorlopen bij HSK geven aan beter in staat te zijn richting te geven aan hun loopbaan en ervaren:

  • Minder stress en faalangst
  • Minder kans op ziekteverzuim en burn-out
  • Toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk
  • Meer inzicht in persoonlijke ontwikkeling
  • Een hoger bewustzijn op het gebied van persoonlijk leiderschap

Mental coaching draagt daarmee bij aan duurzame inzetbaarheid van werknemers en voorkomt langdurig ziekteverlof.

Gratis kennismakingsgesprek en aanmelden

Op zoek naar een preventieve oplossing voor stress en burn-out voor uw medewerkers of uzelf? Maak gebruik van ons gratis kennismakingsgesprek of meld u direct aan.

Download brochure  Aanmelden